Cea mai scumpă vilă din Germania a fost scoasă la vânzare pentru o sumă astronomică. Proprietatea a fost subiect de controverse

0

Cea mai scumpă vilă din Germania a fost scoasă la vânzare pe insula exclusivistă Schwanenwerder, chiar la marginea capitalei Berlin, potrivit Bild.

Firma imobiliară a casei de licitații Christie’s numește proprietatea o „casă unifamilială”, dar cu un preț de aproape 79 de milioane de euro.

Vila are nouă dormitoare, opt băi, o saună și o suprafață de locuit de 1.500 de metri pătrați. Potrivit descrierii, proprietatea este „aproape suprarealistă” când vine vorba de priveliști, lux și confort. De exemplu, la unul dintre etajele superioare există o piscină interioară încălzită care se întinde sub o terasă din sticlă.

Casa are și un teren de 10.000 de metri pătrați în total, incluzând o grădină imensă pe malul apei, un hangar pentru bărci și un debarcader privat.

Christie’s descrie vila ca fiind o „icoană arhitecturală exclusivă”, iar designul a fost creat de firma de arhitectură de top Graft.

Dar cine a locuit acolo până acum? Identitatea exactă a proprietarului este unul dintre cele mai mari mistere imobiliare germane din ultimii ani. Vila a fost legată de Brad Pitt, printre alții. Graft a lucrat pentru starul de la Hollywood în trecut. Bild relatează că în 2006 Pitt avea ambiția să se mute la Berlin împreună cu familia. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al actorului neagă că Pitt este vânzătorul.

O analizare a cărții funciare oferă claritate: proprietarii imobilului scump sunt doi membri ai consiliului de administrație ai Magix AG, o companie multimedia germană care a dat faliment anul trecut.

Oricine este dispus să plătească aproape 80 de milioane pentru vilă va avea cu siguranță de-a face cu vecini supărați. Construcția clădirii gigantice a provocat tensiuni printre locuitori pentru că au fost ignorate destul de multe reglementări de construcție.

Potrivit Bild, proiectul de construcție a fost aprobat direct de consilierul de atunci fără a trece prin procedurile obișnuite. În cazul locuințelor din Schwanenwerder se aplică reglementări stricte pentru a păstra aspectul caracteristic al insulei.

De exemplu, casele noi pot avea o lungime de maximum 30 de metri și pot fi construite într-un stil de casă de țară istorică, cu un acoperiș înclinat. Graft nu a dat curs acestei cereri.

De ani de zile, localnicii numesc creația albă ca zăpada un „complex de buncăr care e o cicatrice pe peisaj”.

Editor : Ș.R.

Articolul precedentFMI susține că e prea devreme pentru a evalua impactul taxelor vamale impuse de Donald Trump
Articolul următorStolojan, despre îndemnul lui Georgescu de boicotare a supermarketurilor: „O prostie contrară intereselor oamenilor”