În loc să facă 50 de paturi ATI, Primăria București a cheltuit 10 milioane de lei pe reclamă

0

Primăria Gabrielei Firea a plătit zeci de milioane de la buget pentru promovare. O parte din bani direcționați în infrastructura medicală ar fi însemnat câteva zeci de paturi ATI în plus.

Gabriela Firea

“Realizările” primăriei Capitalei, care au curs pe televiziuni și în mediul online, mai ales în campania electorală, au fost plătite prin mai multe companii ale municipalității și au fost diseminate prin intermediul Companiei Municipale Publicitate și Afișaj.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale a încheiat contracte cu Compania Municipală de Publicitate și Afișaj pentru promovarea programelor și proiectelor ASSMB  în valoare totală de peste 10 milioane de lei.

Trei contracte de milioane

Pe 14 august 2019 s-a semnat „Acord cadru de servicii cu scopul de a stabili conditiile esentiale care vor guverna contractele de prestari servicii ce urmeaza a fi atribuite  pe durata derularii prezentului accord”. Plata a fost făcută pe baza unui număr de 3 contracte subsecvente. Valoarea: 5,7 milioane de lei.

Pe 13 martie 2020 s-a semnat „Contract de servicii de promovare in media si online (tv si online) a  programelor si proiectelor derulate de PMB prin ASSMB”. Valoare: 3,8 milioane lei.
Pe 3 august 2020, s-a semnat „Contract de prestari servicii de promovare in media si online (tv, online) a programelor si proiectelor derulate de PMB prin ASSMB”. Valoare: 2,4 milioane de lei.

Astfel, de la Bugetul primăriei Capitalei s-au cheltuit 10,5 milioane de lei pentru a promova pe tv și în online realizările primăriei București în domeniul medical.

Cu bani folosiți la îmbunătățirera imaginii primarului Firea se puteau amenaja în jur de 50 de paturi ATI.

Locurile la ATI în București sunt tot mai puține, astfel că s-a luat decizia ca Spitalele „Floreasca” și „Sf. Ioan” să fie desemnate spitale suport COVID pentru ATI.

Citeste si:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here