Înalta Curte i-a retras definitiv lui Florian Bodog dreptul de a coordona doctoranzi

0
banner bratari personalizate

Cariera academică a fostului ministru PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator şi, totodată, prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, se clatină serios. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, să îi retragă PSD-istului titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională.

Florin Bodog, senator PSD

Bodog a obţinut fraudulos titlul de profesor şi de conducător de doctorate, pentru că nu a respectat condiţia impusă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a fi semnat ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ISI. Acest criteriu este obligatoriu atât pentru cei care aspiră la titlul de profesor, cât şi pentru cei care vor să obţină certificatul de abilitare, adică dreptul de a coordona doctorate.

Bodog a obţinut ambele titluri în 2013, la Universitatea din Oradea. Întâi, a participat la un concurs de profesor universitar la FMF, prezentând o listă de 12 articole ISI şi creând aparenţa că are de două ori mai multe lucrări decât cere legea. În realitate, însă, era autor principal – notat ca ultim autor în rândul semnatarilor – doar la 3 dintre acestea. În plus, unul dintre cele 3 nici măcar nu era publicat, ci doar în curs de publicare, insuficient pentru îndeplinirea obligaţiilor legale.

Totuşi, comisia care l-a evaluat pe Bodog l-a notat cu punctajul maxim, considerând că acesta îndeplineşte condiţiile impuse de CNATDCU şi l-a făcut profesor. Deloc surprinzător, din comisie au făcut parte apropiaţi ai lui Bodog: preşedinte a fost Adrian Maghiar, actualul decan al FMF, care i-a botezat una dintre fiicele politicianului PSD, iar doi dintre membri, Tiberiu Bratu (UMF Timişoara) şi Florian Popa (UMF Bucureşti), au fost taman co-autori la articolele ISI declarate de Bodog. Cu un al patrulea membru, Toma Mugea (şi el profesor la FMF Oradea), Bodog a semnat de-a lungul ultimilor ani mai multe alte cărţi.

După ce a devenit profesor universitar, Bodog a avut ambiţii şi mai înalte. Profitând de faptul că criteriile pentru abilitare, adică dreptul de a conduce doctoranzi, sunt aceleaşi ca la concursul de profesor, în 2013, şi-a depus dosarul, tot la Universitatea din Oradea, și pentru obţinerea acestui titlu, prezentând exact aceeaşi listă de articole.

Urmarea: PSD-istul a primit dreptul de a coordona doctoranzi, ceea ce înseamnă nu doar prestigiu academic, dar şi bani în plus la salariu.

Aşadar, prin această sentință definitivă, Bodog rămâne un impostor, care nu poate coordona doctoranzi şi nici nu se poate făli că este abilitat. Până acum, el a continuat fără rezerve să conducă lucrări de doctorat, profitând de faptul că judecătorii au suspendat aplicarea ordinului lui Dumitru, până la finalizarea procesului, cum ar fi fost firesc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here