JO 2020 David Popovici, performanță remarcabilă în finala de 200 m liber: A fost la 2 sutimi de secundă de medalia de bronz

0

Înotătorul David Popovici, în vârstă de 16 ani, a făcut marți o cursă remarcabilă în finala olimpică de 200 de metri liber, unde a reușit un nou record personal și național și a fost foarte aproape de a lua medalia de bronz.

În orice caz, juniorul David Popovici a scos un timp mai bun decât campionul european la seniori în această probă, rusul Martin Malyutin, înotând cei 200 de metri în 1 minut, 44 de secunde și 68 de sutimi. Malyutin a ieșit al cincilea, cu timpul de 1 minut, 45 de secunde și o sutime de secundă.

David Popovici a recuperat foarte bine pe ultimii 70-80 de metri ai cursei și i-au lipsit doar două sutimi de secundă pentru a lua medalia de bronz, care i-a revenit brazilianului Fernando Scheffer.

Medalia de aur a fost câștigată de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1 minut, 44 de secunde și 22 de sutimi, fiind urmat de compatriotul său Scott Duncan, cronometrat cu 1 minut, 44 de secunde și 26 de sutimi.

Între cei opt înotători din finală a mai fost un junior în afară de David Popovici, sud-coreeanul Sunwoo Hwang, care are 18 ani împliniți în luna mai și care a ieșit pe locul al șaptelea, deși pornise cursa în mare viteză.

Specialiștii consideră că David Popovici are un potențial extraordinar, date fiind performanțele sale atinse deja la 16 ani.