La o lună de la câștigarea alegerilor, Nicușor Dan nu poate deveni primar al Capitalei.

0

El e contestat la Tribunal de 52 de pesediști.

Nicușor Dan a anunțat că nu va putea prelua încă mandatul de primar general al Bucureștiului și nu va putea, astfel, depune jurământul în noua funcție deoarece mandatul i-a fost contestat de 52 de persoane, majoritatea foști și actuali consilieri PSD.

INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Nicușor Dan a precizat că dosarul celor 52 de apeluri are termen la Curtea de Apel, luni, 26 octombrie, la o lună după câștigarea alegerilor la Primăria Capitalei.

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel”, a spus primarul ales al Bucureștiului.

Nicușor Dan a acuzat PSD că nu este interesat de rezolvarea acestor probleme urgente, ci doar de întârzierea preluării mandatului.

„Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor «prieteni»”, a spus Dan.

„După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția”