Loteria vaccinaților anti-COVID într-un stat american. 5 adulți vor primi premii de 1 milion de dolari

0

Statul american Ohio va acorda premii în numerar de 1 milion de dolari pentru pentru cinci persoane care se vaccinează anti Covid-19, în cadrul unei loterii organizate pentru sprijinirea campaniei de vaccinare.

Guvernatorul din Ohio, Mike DeWine, a declarat că la extragere se pot înscrie doar adulți vaccinați, iar premiile vor fi plătite din fondurile acordate de guvern pentru sprijinirea măsurilor anti-Covid, potrivit BBC.

SUA se numără printre liderii mondiali în ceea ce privește vaccinările anti-Covid, având peste jumătate din populația adultă vaccinată.

Programul de vaccinare de succes a contribuit crucial la combaterea pandemiei din SUA, care a înregistrat în total peste 32 de milioane de infecții – cea mai mare cifră din lume.

Președintele Joe Biden a anunțat că obiectivul administrației sale este să vaccineze 70% dintre adulți până la data de 4 iulie – Ziua Independenței. Cu toate acestea, ritmul vaccinărilor a scăzut în ultimele săptămâni, iar oficialii din domeniul sănătății spun că asta se întâmplă din cauza ezitărilor multor americani. 

Pentru a-i convinge pe indeciși, au fost oferite tot felul de cadouri, inclusiv bere, gogoși, bilete la evenimente sportive și premii în bani.

„Știu că unii ar putea spune: , a scris scris pe Twitter guvernatorul din Ohio atunci când a anunțat loteria. . Dar adevărata pierdere în acest moment al pandemiei, când vaccinul este disponibil pentru oricine dorește, este o viață pierdută din cauza Covid-19.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, statul a organizat și o loterie pentru vaccinații cu vârsta sub 18 ani. În loc de 1 milion de dolari, aceștia ar putea câștiga o bursă de patru ani la una dintre universitățile de stat din Ohio.

 

Articolul precedent„Ciuperca neagră”, infecția care afectează pacienții cu Covid din India, s-a răspândit în mai multe orașe. Au fost raportate 10 decese
Articolul următorUn bărbat a furat o mașină de 58.000 de dolari, apoi s-a pozat cu ea pentru Instagram. În cât timp a fost prins