NOUA DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE | CUM TREBUIE COMPLETATA SI CAND. AFLA ACUM

0

Preşedintele Klaus Iohannis a confirmat că, după data de 15 mai, declaraţia pe proprie răspundere nu va mai fi obligatorie pentru deplasările în interiorul localitaţilor. Însă, declaraţia nu dispare definitiv, aceasta este obligatorie pentru deplasările în afara localităţilor.

„Se renunta la obligatia de a sta acasa si la obligatia unei declaratii. Putem sa ne deplasam în interiorul localitatii în care locuim fara sa avem nevoie de declaratie. Totusi, nu trebuie sa exageram.Trebuie sa renuntam la deplasarile la care se poate renunta”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că, pentru deplasarile în afara localităţii, declaraţia pe proprie răspundere va fi obligatorie.

„Dar daca mergeti, de exemplu, din Bucuresti intr-un oras din provincie, pentru a rezolva o problema care se incadreaza intre exceptii, aveti nevoie de o declaratie scrisa”, a spus presedintele Klaus Iohannis.

Pentru ce motive avem voie să ieşim din localitate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat faptul că lista completă de motive pentru care va fi permisă ieşirea din localitate va fi stabilită de Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Totusi, in interesul nostru si al celor pe care dorim sa ii protejam, nu trebuie sa exageram, trebuie sa renuntam la deplasarile la care se poate renunta fara prea mari sacrificii. Ce ramâne, totusi, obligatoriu este in continuare, in prima etapa, interzisa deplasarea in afara localitatii, sigur, cu exceptii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here