O comoară celtică de milioane de euro a fost furată peste noapte dintr-un muzeu din Germania

0

O comoară din aur din perioada celtică, cu valoare de mai multe milioane de euro, a fost sustrasă marţi de spărgători care au pătruns într-un muzeu din oraşul Manching, situat în regiunea germană Bavaria Superioară, transmit agenţiile DPA şi AFP.

Hoţii au pătruns în Muzeul Celţilor şi Romanilor în noaptea de luni spre marţi şi au furat obiectele din aur, a declarat poliţia bavareză.

Angajaţii muzeului din Manching au descoperit dimineaţa că „vitrina a fost spartă” şi au constatat dispariţia comorii, a precizat poliţia locală pentru AFP.

Dispariţia comorii este un „dezastru total” pentru oraşul bavarez, a reacţionat primarul din Manching, Herbert Nerb, intervievat de Sueddeutsche Zeitung. Edilul a menţionat că hoţii au tăiat cablurile pentru a zădărnici măsurile de securitate şi pentru a putea acţiona, afirmaţie neconfirmată de poliţişti, scrie Agerpres.

Cele 450 de monede de aur au fost descoperite în Manching, un oraş din apropiere de Ingolstadt, în 1999. A fost cea mai mare descoperire a unor obiecte de aur din perioada celtică realizată în secolul trecut. Obiectele au fost expuse publicului începând din 2006.

Zona a fost cândva locul unei mari aşezări celtice cunoscute sub numele de Oppidum von Manching. Arheologii continuă să exploreze activ regiunea considerată de biroul bavarez pentru conservare istorică unul dintre cele mai importante situri arheologice de la nord de Alpi.

Editor : V.M.

Articolul precedentCurtea Supremă a autorizat transferul declaraţiilor fiscale ale lui Trump către Congres
Articolul următorUn colonel iranian al Gardienilor Revoluției, asasinat într-un atentat cu bombă în Siria. Iran dă vina pe Israel