Premierul grec acuză România și Bulgaria că ”umflă” cazurile de COVID pentru a obține mai mulți bani de la UE

0
banner bratari personalizate

Mitsotakis, premierul Greciei, a explicat la EPT Tv că Austria Olanda și Germania s-au prins că Italia, Spania și Franța, în divizia mare, și Bulgaria și România cer finanțare în funcție de numărul de cazuri, a scris pe facebook jurnalista Cora Muntean.

Premierul Greciei Mitsotakis acuza Romania ca umfla cifrele Covid

Grecia, Ungaria și Polonia au spus ca nu acceptă condițiile impuse și mai bine renunță la bani decât să umfle cifrele, a continuat aceasta.

Aceasta ipoteză șoc a fost lansată si de Teodor Meleșcanu la audierile din Senat. Fostul ministrul de Externe a adus în discuție unele posibile declarații ale premierului Greciei, potrivit cărora România umflă intenționat numărul de cazuri pentru a obține mai mulți bani de la Uniunea Europeană.

Raed Arafat l-a contrazis pe senator și a precizat că declarațiai oficialului grec nu există, potrivit informațiilor furnizate de MAE.

Declarația premierului Greciei despre România, adevăr sau fals?

Ministrul de Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat şi secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu au fost audiaţi în Parlament despre modul în care Guvernul a gestionat pandemia de coronavirus.

Arafat: ”Nu există declarația a premierului grec”

În replică, Raed Arafat a declarat că la nivelul Ministerului Afacerilor Externe nu se confirmă această informație.

“De când a apărut ştirea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE că nu se confirmă această declaraţie a premierului grec. Faptul că se insinuează că cifrele nu sunt corecte e greşit pentru că cifrele sunt în baza testelor care se dau şi e foarte greu ca cineva să falsifice testele. Ştirea că am fost acuzaţi de ministrul grec nu se confirmă”., a precizat Raed Arafat.

Raed Arafat: Nu exista declaratia premierului grec

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here