Primăria Capitalei a început anul fără datorii. Nicușor Dan: Bucureștiul a trecut pe lângă un faliment

0

Primăria Municipiului Bucureşti a început anul 2023 fără datorii curente, a anunţat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. El a precizat că Bucureştiul a trecut pe lângă un faliment.

„La sfârşitul anului trecut, am stins datoriile curente ale Primăriei Capitalei, deci am început anul 2023 fără datorii curente. De ce este asta important? Este important să avem încrederea mediului privat, bănci şi companii, pentru că e important ca la lucrările noastre să vină companii private care să lucreze – şi vin. Şi am văzut un exemplu la sfârşitul anului trecut – a trebuit să împrumutăm repede 500 de milioane de lei, pentru a evita colapsul sistemului de termoficare şi, având această încredere, am reuşit”, a precizat edilul general, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

Potrivit lui Nicușor Dan, primăria a plecat de la o datorie curentă de trei miliarde de lei. „Şi am plecat de la o listă de 150 de companii şi persoane private care ne popriseră conturile la sfârşitul anului 2020”.

Primarul general a precizat că Bucureştiul a trecut pe lângă un faliment.

„A fost un efort foarte mare pentru a ajunge în situaţia de azi. Şi Bucureştiul a trecut realmente pe lângă un faliment, adică, pe lângă închiderea principalelor servicii publice, transport public, sistem de termoficare.

Adică eram în situaţia aşa cum RADET-ul a falimentat în 2019, eram foarte aproape cu STB-ul de asta şi eram foarte aproape de lipsă de furnizare gaz, dincolo de toate celelalte servicii publice, spitale şi aşa mai departe. De ce se întâmplă asta? Pur şi simplu pentru că ani de zile Primăria, lună de lună, cheltuia mai mult decât avea”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Editor : I.C

Articolul precedentTupeu în trafic. Un șofer din Constanța a făcut drifturi chiar sub nasul polițiștilor locali
Articolul următorCe este cancerul de prostată, când apare și care sunt factorii favorizanți