Șeful armatei americane spune că ofensiva ucraineană „nu a eșuat”, deși este „mai lentă decât era prevăzut”

0

Șeful statului major al armatei americane a vorbit, într-un interviu pentru CNN, despre contraofensiva ucraineană împotriva rușilor în sud-estul țării. Generalul Mark Milley spune că aceasta „nu a eșuat”, dar că drumul spre o victorie definitivă a Ucrainei în conflictul cu Rusia este încă foarte lung.

Armata ucraineană a declanșat din iunie o contraofensivă dură împotriva invadatorilor ruși în sudul și estul țării. „Ştiu că unii observatori afirmă că această ofensivă a eşuat. Ea nu a eşuat”, a spus generalul american. „Această ofensivă, deşi lentă, mai lentă decât era prevăzut, a rămas constantă”, a estimat el, afirmând că ucrainenii dispun încă de „o forţă de lovitură importantă”.

Generalul a recunoscut, însă, că „va dura mult timp” pentru a atinge obiectivul lui Volodimir Zelenski „de a-i da afară pe invadatorii ruşi” din ţară.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va fi primit, joi, la Casa Albă pentru noi discuţii cu preşedintele Joe Biden privind sprijinul acordat Ucrainei pentru apărarea în fața invaziei rusești. Această vizită vine într-un moment în care Congresul american dezbate un nou pachet de 24 de miliarde de dolari ca ajutor militar pentru Ucraina.

Volodimir Zelenski ar urma să meargă şi la Capitoliu pentru a se întâlni cu conducerea republicană şi democrată a camerelor Congresului.

Editor : Adrian Dumitru

Articolul precedentRezultate Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc – duminică, 17 septembrie 2023. Trageri duble și premii suplimentate la jocurile principale
Articolul următorProfesorul de desen care figura în Registrul condamnaților pentru infracţiuni sexuale cu minori a fost dat afară de la catedră