Ungaria va cumpăra de la Israel unul din cele mai moderne sisteme de radar militar din lume

0

Ungaria va achiziţiona de la Israel unul din cele mai moderne sisteme de radar din lume, a declarat miercuri seara pe postul de ştiri Hir TV ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, transmite MTI.

Livrarea sistemului de radar, care face parte din sistemul antirachetă israelian Domul (sau Cupola) de Fier, precum şi a rachetelor norvegiano-americane aferente va începe în prima parte a lui 2023, a menţionat ministrul.

Acesta a amintit că Ungaria a lansat în 2016-2017 un amplu program de modernizare a apărării, ceea ce, a subliniat el, „s-a dovedit a fi o decizie bună în lumina actualului război ruso-ucrainean”, scrie Agerpres.

Ungaria cumpără echipamente militare pentru a-şi întări apărarea antiaeriană, cu scopul „de a asigura că aceasta acoperă întregul teritoriu al ţării”, a precizat Kristof Szalay-Bobrovniczky.

Ministrul ungar al apărării a inspectat sistemul Domul de Fier împreună cu preşedinta ungară Katalin Novak în cursul vizitei oficiale efectuate săptămâna trecută în Israel.

Editor : V.M.

Articolul precedentUcraina vrea să obțină până la 20 de miliarde de dolari de la FMI într-un program de împrumut care a obținut acordul experților
Articolul următorONU: În fiecare oră din 2021, cinci femei au fost ucise de parteneri sau de membri ai familiei