Declarație controversată a ministrului german de interne. Horst Seehofer susține că în cel mai pesimist scenariu, în absența unor măsuri, ar putea fi ”milioane de decese” cauzate de coronavirus

0
banner bratari personalizate

Ministrul de interne din Germania, Horst Seehofer (70 de ani) a vorbit, marți, într-un interviu pentru Bild, de ”milioane de morți” dacă nu vor fi luate măsuri sau dacă acestea vor fi insuficiente în contextul pandemiei de coronavirus.

”Acesta este scenariul pesimist în cazul în care nu se iau măsuri sau acestea măsuri sunt insuficiente. Pe măsură ce câștigăm mai multă experiență, cu atât mai mult aceste scenarii rămân dar nu se vor materializa. Fără acțiune riscăm milioane de decese. Dar dacă facem ceva putem evita acest scenariu”, a declarat Seehofer.

Ministrul german de interne a declarat că scenariul este menționat într-un document al ministerului de interne. ”Le-am cerut subordonaților mei să se gândească liber și precizat că este vorba despre scenarii despre care ”nu vrei să auzi” dar cu care ai putea să ai de-a face.

Seehofer a mai spus că Germania trebuie să facă față acum deficitului de măști și de ventilatoare. El a mai precizat că și economia este așteptată acum să pregătească măsuri de sprijin pentru populație.

Întrebat dacă industria auto ar trebui să producă ventilatoare, Seehofer a răspuns: ”Nu putem lua locul companiilor, pentru că nu știm ce fel de utilaje, ce capacități, ce materie primă sunt  necesare și există în lume. Ideea este că vom utiliza toată forța noastră economică pentru a rezolva această criză”. El a mai spus că există o competiție foarte, foarte dură pentru achiziția de măști și ventilatoare.

La nivel mondial se înregistrau, marți, 824,255 de cazuri de infectare cu coronavirus și 40,655 decese. 174,359 s-au vindecat, potrivit worldometers.info. Germania raporta marți după amiaza 68,180 de cazuri de infectare, cu un plus de 1,295 față de ultima raportare și 682 de decese.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here