Bucureștenii sunt în pericol de contaminare. O descoperire recentă a pus autoritățile pe jar.

O descoperire fără precedent la marginea Bucureștiului a șocat o lume întreagă! Autoritățile au declarat pericol de contaminare. Totul a pornit în momentul în care au fost găsiți zeci de saci plini cu deșeuri medicale de mare risc.

Se pare că sacii, aruncați mișelește ilegal, conțineau seringi utilizate, ace, pansamente și alte materiale medicale. Sacii cu deșeuri medicale au fost găsiți pe un câmp din comuna Dobroești, județul Ilfov.

În acest sens, autoritățile și polițiștii au deschis un dosar penal pentru deșeurile medicale aruncate periculoase lângă București. În anchetă principală se află sursa de proveniență a acestora. În primă fază, autoritățile au fost nevoite să caute sursa.

Descoperire fără precedent la marginea Bucureștiului

Din cercetări reiese că deșeurile extrem de periculoase nu provin de la Spitalul din zonă. Mai grav! Deșeurile provin de la mai multe spitale din București.

Zeci de saci cu seringi, perfuzii și alte echipamente medicale au fost găsiți pe un câmp. Cazul a fost făcut public vineri, după ce zona contaminată a fost semnalată Gărzii de Mediu în data de 14 mai. În acest caz, vinovații vor plăti scump pentru o astfel de ilegalitate care poate duce la un dezastru.

Ce declară garda de mediu

În urma unei sesizări telefonice, referitoare la abandonări de deșeuri medicale pe un teren aflat pe teritoriul comunei Dobroești, județul Ilfov, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Ilfov s-au deplasat la fața locului în data de 14 mai 2020.

Pe teren erau abandonate deșeuri medicale, ambalate în saci specifici pe care existau etichete cu numele expeditorului, respectiv câteva spitale aflate pe teritoriul municipiului București, pe unele existând inclusiv dată colectării, 12 mai 2020 , deșeuri constând în seringi, perfuzii și alte deșeuri spitalicești”, informează Garda Națională de Mediu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here