Fostul episcop de la Huși a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de viol al elevilor seminariști. Acum, acesta își face curaj și spune totul. Cum a pledat în fața autorităților este uimitor!

Noul scandal din Biserica Ortodoxă Română a devenit rapid cunoscut. Fostul episcop de Huși este arestat pentru 30 de zile din cauza unei acuzații de viol. Cazul a răsturnat BOR. Primele declarații ale fostului episcop din Huși au uimit.

Se pare că fostul episcop al Huşilor, Corneliu Onilă a fost arestat preventiv în cursul zilei de vineri. Motivul pentru care este în spatele gratiilor este „agresiune sexuală în formă continuată în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei” şi o infracţiune de „viol în forma continuată”. Acum, avocatul fostului episcop a explicat ce a declarat fostul mai mare al Bisericii.

Incredibil, dar adevărat. Avocatul fostului ierarh al Huşilor a declarat faptul că ortodoxul Corneliu Onilă s-a arătat surprins de decizia magistraţilor care au hotărât să îl bage după gratii. De altfel, avocatul susține că în aceste momente fostul episcop ar fi cu moralul la pământ.

Primele declarații ale fostului episcop din Huși

Clientul meu a pledat nevinovat. Consideră în continuare că probele administrate la dosarul cauzei nu sunt elocvente, este surprins de soluţia dată de către instanţă. Din punctul meu de vedere nu sunt elocvente, dar nu eu hotărăsc soluţia pe care a dat-o instanţa de judecată şi pentru este surprinzător că după trei ani de zile, pentru presupuse acte materiale instanţa a constatat că este un pericol pentru ordinea publică. (…) Până ieri noi nu am ştiut de acest dosar. Ieri am fost chemaţi pentru prima dată şi imediat s-a dat ordonanţă de reţinere.

Tot probatoriul administrat în dosarul cauzei este făcut doar de către parchet, neavând posibilitatea legală să vedem dosarul decât astăzi un pic în faţa instanţei de judecată. Dosarul acesta a fost clasat iniţial. Ulterior acestui moment a apărut un articol în presă şi s-a repus pe rol cauza în sensul în care a început din nou urmărirea penală”, a afirmat Liviu Bran, avocatul fostului episcop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here