Institutul Cantacuzino a anuntat relansarea vaccinului gripal si de Polidin

0
banner bratari personalizate

Vaccinul anti-gripal romanesc este pe cale de a fi finalizat si ar putea fi disponibil pe piata incepand cu anul viitor, iar Polidinul va fi produs sub forma unui supliment alimentar.

Vaccin Polidin, Institutul Cantacuzino

O veste mult asteptata pe care toti romanii o asteapta de aproape 20 de ani a fost anuntata chiar astazi, de catre comandantul Insitutului National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara Cantacuzino, col. Dr. Florin Oancea.

Acesta a anuntat ca la nivelul unitatii a fost reluata atat activitatea de productie, cat si cea de cercetare-inovare.

Primele produse care fac obiectul activitatii acesteia si la care specialistii au inceput sa lucreze deja sunt vaccinul gripal si o varianta noua a medicamentului renumit Polidin, care nu se mai afla pe piata inca din anul 2012. Col. Dr. Florin Oancea declara ca, in cazul vaccinului gripal se afla in desfasurare un experiment pe 200.000 de oua embrionate iar in paralel se analizeaza motivele pentru care productia de vaccin de la Cantacuzino a fost sistata in anul 2013, la un timp foarte scurt dupa ce a fost reluata.

Acesta a mai adaugat faptul ca la nivelul institutului Cantacuzino se iau toate masurile necesare, astfel incat produsul final sa fie unul foarte sigur, estimand ca acest vaccin ar putea fi finalizat pana la sfarsitul anului.

Desigur, acest lucru nu semnifica faptul ca va putea fi lansat imediat pe piata, deoarece necesita o serie de teste, iar in cazul in care rezultatele vor fi cele asteptate, abia atunci va putea fi vorba despre o productie in masa.

In modul acesta, vaccinul gripal produs la institutul Cantacuzino ar putea fi disponibil pe piata incepand cu anul viitor, in perioada sezonului rece.

„Stim ca, in 2011-2013, au fost probleme cu acest vaccin, atat tinand cu produsul in sine, cat si de aria de productie. Ce incercam acum e sa avem un produs sigur. Sper ca la sfarsitul acestui an sa avem un produs sigur, iar in functie de testari, este posibil ca vaccinul sa fie disponibil pe piata de anul viitor”, a sustinut comandantul institutului Cantacuzino.

Inca un importat fcaut de acestia se refera la relansarea renumitului Polidin. Unul dintre cele mai celebre si apreciate produse ale industriei farmaceutice din Romania. Chiar si acest produs ar putea sa revina pe piata in cursul anului viitor sau in anul 2022, insa sub alta forma decat cea consacrata, sub forma de filoaj.

Col. Dr. Florin Oancea a declarat faptul ca procedurile pentru producerea dar si punerea pe piata a Polidinului sub forma de medicament sunt mult mai complicate si mai complexe, iar faptul acesta necesita mult mai mult timp, pana cand ar fi gata.

In conditiile acestea ar fi posibil sa fie relansat pe piata drept supliment alimentar, astfel incat sa fie posibil ca sa fie relansat pe piata in maxim doi ani.

„Incercam sa avem produsul, sa il facem in conditii sigure si sa il punem pe piata sub forma de supliment alimentar. Ca sa il punem pe piata sub forma de medicament va fi mult mau complicat si necesita mai mult timp. Noi speram ca intr-un an – doi sa fie pe piata”, promite col. Dr. Florin Oancea, comandantul Insitutului Cantacuzino.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here