Doi turci musulmani, experti in artele martiale au devenit eroi ai atacului din Viena

0
banner bratari personalizate

Barbatii care sunt experti in arte martiale, au ajutat o batrana sa se adaposteaza in siguranta, facand un scut in jurul ei. Ba chiar mai mult de atat, acesti tineri turci i-au sarit in ajutor unui politist ranit. Ambii au sustinut faptul ca sunt musulmani, insa resping orice forma de teroare.

Photo by JOE KLAMAR/AFP via Getty Images

Potrivit publicatiei Der Standard, barbatii se aflau in centrul Vienei in momentul in care au auzit focurile de arma. Teroristul de origine albaneza a apucat deja sa raneasca un politist, caruia unul dintre musulmani i-a sarit in ajutor imediat.

Insa, cel mai important si impresionant moment a fost cel in care un alt barbat a facut un scut pentru a proteja o batrana aflata pe strada, tocmai in mijlocul terorii si pe care a ajutat-o sa se adaposteasca intr-o cladire ferita de orice pericol.

Barbatii se numesc Recep Tayyip Gultekin, de 21 de ani si Mikail Ozen, de 25 de ani, iar gesturile acestor doi au provocat un val de reactii pozitive pe retelele de socializare. Unul dintre tineri a publicat pe Twitter un video in care marturiseste faptul ca este un musulman turc, insa respinge orice forma de teroare.

“Suntem alaturi de Austria, de Viena. Respectam Austria” mentioneaza sursa citata.

Celalalt a relatat cum au decurs lucrurile in seara in care Viena a fost victima unui atentat terorist fara precedent, soldat cu decesul a cinci morti, patru civili si atacatorul impuscat de catre fortele de ordine.

Unul dintre cei doi tineri a declarat faptul ca este de la sine inteles ca a existat frica si ca i-a fost teama, insa ideea de a salva viata cuiva l-a determinat sa fie plin de adrenalina. De asemenea, acesta mai adauga faptul ca frica te face sa faci unele lucruri pe care in mod normal nu le-ai face.

Osama Joda a povestit cum a actionat atacatorul in Viena, conform presei din Austria. Acesta sustine ca l-a vazut pe atacator chiar in momentul in care a deschis focul.

Osama Joda se afla in interiorul unui fast-food in care lucra, fiind impreuna cu managerul sau, ambii s-au baricadat in interior. Cand a observat ca atacatorul l-a ranit pe unul dintre politisti, a iesit imediat si l-a tras deoparte, pentru a-l salva. Ba chiar mai mult de atat, a incercat sa ii opreasca sangerarea pana a sosit ambulanta.

Viena a fost tinta unui atac terorist, soldat cu cinci morti, printre care se numara si atacatorul de origine albaneza. Acesta avea doar 20 de ani si fusese nascut si crescut tot in Viena, insa era un simpatizant al gruparii Stat Islamic si era prezent in bazele de date a politiei din Austria.

Acesta a fost impuscat de catre unul dintre oamenii legii, la scurt timp dupa deschiderea focului.

Tinerii turci musulmani au reusit sa atraga simpatia tuturor celor care au auzit detalii despre fapta lor eroica, fiind laudati in repetate randuri din momentul in care fapta a ajuns virala pe retelele de socializare.

Acestia au reusit sa starneasca asemenea reactii atat datorita faptului ca au ajutat un politist si o batrana atunci cand aveau atat de mare nevoie, cat si pentru ca au precizat faptul ca resping orice forma de teroare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here