Vicepremierul Raluca Turcan incurajeaza cetatenii sa sune la 112 daca vad petreceri cu mai mult de 20 de persoane

0
banner bratari personalizate

Vicepremierul Raluca încurajează toti oamenii sa raporteze cunoscutii sau vecinii care organizeaza petreceri peste limita prevazuta de masurile care impiedica raspandirea coronavirusului.

Raluca Turcan, Vicepremier

De asemenea, sustine faptul ca petrecerile facute acasa cu 20 de oameni sunt la limita regulilor impusese, insa atunci cand ne referim la 30 de persoane, se vor aplica amenzi in cazul in care organele de control vor ti sesizate.

„Asta este in momentul de fata decizia Comitetului National pentru situatii de Urgenta, situata prin hotarare de guvern”, declara Raluca Turcan.

Raluca Turcan a fost intrebata foarte recent daca este o solutie ca oamenii sa sune la 112 in cazul in care vor observa ca vecinul de peste gard tine o petrecere cu mai mult de 20 de persoane.

„Pana la urma noi suntem o comunitate si functionam intr-o solidaritate din aceasta care transcede statul social. Oamenii pot sa sesizeze Politia, Politia aplica legea si dorinta noastra este, facand publice aceste masuratori si pericolele pe care ii asteapta pe cei care incalca legea, sa crestem gradul de conformare”.

Raluca Turcanu mai precizeaza faptul ca de amenzile aplicate in aceste cazuri nu reprezinta un scop in sine”.

„Noi nu stam acum sa avem o satisfactie personala din numarul de amenzi date. Pentru ca nu acesta este scopul. Scopul este sa prevenim raspandirea imbolnavirii cu acest virus” sustine Raluca Turcan.

Vicepremierul ne indeamna sa fim foarte atenti in legatura cu acest virus care ne pune in pericol atat pe noi, cat si pe toti ceilalti din jurul nostru. Astfel incat, ii indeamna pe toti cetatenii sa sune la 112 atunci cand sesizeaza ca vecinii sau oricine altcineva organizeaza petreceri cu mai mult de 20 de persoane.

Aceasta declara faptul ca lucrul acesta este o practica foarte des intalnita, nu doar in tara noastra si ca romanii nu sunt mai delationisti decat ceilalti cetateni din lume. Mai mult de atat, sustine ca atat in Elvetia, cat si in Germania unde sunt sesizate astfel deincalcarii ale legii, organele de aplicare si respectare a legii vor interveni imediat, fara doar si poate, fiind ceva absolut normal, avand in vedere faptul ca suntem o comunitate si trebuie sa avem grija atat de noi, cat si de cei din jurul nostru.

Scopul principal este ca toti oamenii sa previna raspandirea acestui virus atat de periculos si cresterea gradului de conformare. In cazul in care lumea nu intelege si nu se conformeaza in legatura cu aceasta situatie atat de serioasa, risca sa isi omoare nu doar membrii ai familiei, ci si pe ceilalti membri ai comunitatii. In felul acesta nu au decat sa suporte toate rigorile impuse de lege, mai subliniaza vicepremierul Raluca Turcan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here