Israelul a bombardat sediul unei unități de informaţii a Hamas şi casele unor lideri islamişti

0

Armata israeliană a anunţat că a bombardat, joi după-amiază, sediul unei unități de informaţii a organizaţiei islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, precum şi locuințele unor lideri islamişti, informează cotidianul Times of Israel, citat de Mediafax.

Conform armatei israeliene, în clădirea atacată erau zeci de membri ai organizaţiei islamiste Hamas în momentul bombardamentului. Unitatea de informaţii coordona acţiunile de recunoaştere, necesare atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza spre Israel.

De asemenea, armata israeliană a anunţat că a bombardat patru apartamente situate în diverse zone din Fâşia Gaza în care erau comandanţi operaţionali ai mişcării islamiste Hamas.

Deocamdată, nu există informaţii despre victime.

Citiți și:
Expert în relații internaționale: Un război îi întărește imaginea lui Netanyahu. Arată că doar el poate fi salvatorul Israelului

Grupurile islamiste din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul organizaţiei fundamentaliste Hamas, au continuat joi atacurile cu rachete asupra Israelului, fiind vizate oraşele Tel Aviv, Ashdod şi Beersheba. În ultimele trei zile, asupra teritoriului israelian au fost lansate peste 1.600 de rachete. Bilanţul în Israel este de şapte morţi şi peste 150 de răniţi.

La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând cel puţin 72 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte aproape 400, conform Ministerului Sănătăţii din acest teritoriu palestinian. Avioanele de luptă israeliene au distrus miercuri a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza. Aceasta avea 17 etaje și găzduia numeroase instituții media, magazine și apartamente.

 

Editor : Liviu Cojan

Articolul precedentUn bărbat a furat o mașină de 58.000 de dolari, apoi s-a pozat cu ea pentru Instagram. În cât timp a fost prins
Articolul următorArmata israeliană a pătruns în Fâşia Gaza. Atacul a fost precedat de un bombardament masiv din aer și de la sol