PRODUSELE ALIMENTARE INFECTATE CU COVID-19? RASPUNSUL SPECIALISTILOR

0

Oamenii încearcă să găsească tot mai multe răspunsuri pentru a evita infectarea cu noul tip de coronavirus. Așa se face că unii dintre ei sunt interesați dacă pot lua virusul prin intermediul alimentelor sau a ambalajelor pe care le ating.

Putem lua coronavirus din produsele alimentare găsite în magazine?

Specialiștii încearcă să liniștea românii și să le ofere toate răspunsurile la întrebările legate de pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe 193 de țări din întreaga lume.

„În ciuda amplorii pandemiei, până în prezent nu s-a raportat transmiterea COVID-19 prin consumul de alimente. Astfel, după cum se menţionează de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA)1, nu există nicio dovadă care să ateste că produsele alimentare reprezintă un risc pentru sănătatea publică în ceea ce priveşte COVID-19”, au transmis specialiștii în domeniul alimentar.

Cât despre posibila infectare cu COVID-19 de pe ambalajele alimentare care sunt contaminate cu acest virus instituția arată că un studiu recent a demonstrat că acesta poate persista pe carton până la 24 de ore, în timp ce pe restul suprafețelor coronavirusul poate supraviețui până la câteva zile.

Cu toate acestea, pentru a răspunde preocupărilor referitoare la posibilitatea transmiterii virusului prezent pe suprafaţa pielii la sistemul respirator (de exemplu, prin atingerea feţei), persoanele care manipulează ambalaje, inclusiv consumatorii, ar trebui să respecte îndrumările autorităţilor de sănătate publică în ceea ce priveşte bunele practici de igienă, inclusiv spălarea regulată şi eficientă a mâinilor”, mai spun specialiștii ANSVSA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here