Putin continuă epurările la Ministerului Apărării și își numește o verișoară ca adjunct al ministrului Belousov

0

Vladimir Putin continuă epurările de la Ministerul Apărării începute în luna mai cu demiterea lui Serghei Șoigu. Liderul de la Kremlin a demis luni patru adjuncți ai ministrului apărării și a făcut noi numiri pentru posturile vacante, printre care și verișoara sa Anna Tsivileva.

Remanierea lui Putin de luni, de la Ministerul Apărării, marchează cea mai recentă etapă din epurarea radicală pe care Putin a lansat-o în mai, când l-a revocat în mod neașteptat pe ministrul său apărării, Serghei Şoigu, scrie Reuters.

La peste doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Putin a folosit toate „execuțiile” și numirile pentru a semnala că dorește să elimine risipa și corupția din minister și să valorifice mai eficient economia de război a Rusiei pentru a servi nevoile soldaților de pe front.

În cele mai recente modificări, Putin i-a demis pe adjuncții Nikolai Pankov, Ruslan Tsalikov, Tatiana Shevtsova și Pavel Popov, conform decretelor Kremlinului.

El a numit-o pe Anna Tsivileva, care îi este verișoară, ca adjunct al ministrului apărării, ale cărei responsabilități vor include îmbunătățirea sprijinului social și locativ pentru personalul militar. Soțul ei Serghei Tsivilev este ministrul energiei al Rusiei.

Putin o numise anterior pe Tsivileva ca șef al unui fond de stat pentru a sprijini participanții la efortul de război al Rusiei în Ucraina. 

Leonid Gornin, anterior prim-ministru adjunct al finanțelor, va ocupa acum funcția de prim-adjunct sub ministrul Apărării Andrei Belousov, un economist fără experiență militară, care a fost numit luna trecută pentru a-l înlocui pe Șoigu.

Principalele sarcini ale lui Gornin sunt „să crească transparența fluxurilor financiare și să asigure cheltuirea eficientă a fondurilor bugetare”, a informat Ministerul Apărării.

De asemenea, numiți ca adjuncți ai ministrului apărării sunt și Oleg Saveliev și Pavel Fradkov, fiul fostului prim-ministru Mihail Fradkov. Fradkov va supraveghea gestionarea proprietății, terenurilor și construcțiilor legate de armată.

Un alt fost adjunct al ministrului apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pe 23 aprilie și acuzat de luare de mită. De atunci, alți patru oficiali de rang înalt de la minister și personalul general au fost arestați cu aceleași acuzații în cel mai mare scandal de corupție care a lovit guvernul rus în ultimii ani.

Editor : M.I.

Articolul precedentPercheziţii DNA la Poliţia din Cluj. Ar fi vizat şeful IPJ, chestorul Mihai Rus (surse)
Articolul următorEURO 2024: Franţa a învins Austria cu 1-0