Scandalul Monica Lewinsky a devenit subiect de serial. Bill Clinton este prezentat ca un prădător sexual

0

Scandalul de acum două decenii de la Casa Albă, în centrul căruia au fost Bill Clinton şi Monica Lewinsky, a devenit subiect de serial. Monica Lewinsky, pe atunci o tânără stagiară la Casa Albă, a avut o legătură cu președintele Bill Clinton, care era căsătorit cu Hillary Clinton.

„American Crime Story” este serialul american care tratează cazuri judiciare ce au marcat Statele Unite. Sezonul al treilea, intitulat „Impeachment”, este dedicat aventurii pe care Bill Clinton a avut-o cu Monica Lewinsky, o legătură amoroasă de pe urma căreia fostul președinte s-a ales în 1998 cu o procedură de demitere în Congres și a fost la un pas să-și piardă funcția. În 1998, când a izbucnit scandalul, Clinton a negat mai întâi faptele, dar acestea au fost dovedite printr-o anchetă ce a scos la iveală amănunte jenante.

Producţia FX îl prezintă pe Bill Clinton drept un prădător sexual. Într-un interviu pentru CNN, Monica Lewinsky, care face parte din echipa de producţie a serialului, a vorbit despre ce s-a întâmplat între ea şi Bill Clinton. Fostul preşedinte s-a purtat complet inadecvat, a spus fosta stagiară de la Casa Albă.

„Cred că ceea ce este cu adevărat important să ne amintim în ziua de astăzi este că nu ar fi trebuit niciodată să fi pus consimțământul sub semnul întrebării. A fost cu totul nepotrivit ce a făcut. Era cel mai puternic om, șeful meu, în vârstă de 49 de ani. Eu aveam 22 de ani, abia terminasem facultatea. Nu aș fi putut să înțeleg consecințele la 22 de ani așa cum le înțeleg acum, la 48 de ani”, a declarat Monica Lewinsky.

Iniţial prevăzut pentru ultimul trimestru din 2020, noul sezon al serialului a întârziat din cauza crizei sanitare şi a programului încărcat al creatorului Ryan Murphy, fiind lansat abia luna trecută.

Primul sezon „American Crime Story” a fost despre procesul lui O. J. Simpson, iar al doilea s-a bazat pe asasinarea lui Gianni Versace. Cele două sezoane ale serialului, coproduse de Ryan Murphy şi Brad Falchuck („Glee”, „American Horror Story”), arată într-o manieră romanţată mari cazuri judiciare ce au zguduit America. Serialul a câştigat în total 16 premii Emmy.

În „Impeachment”, actrița Beanie Feldstein îi va da replica lui Clive Owen, care va avea rolul lui Bill Clinton. Sarah Paulson, preferata lui Ryan Murphy, va fi Linda Tripp, confidenta Monicăi Lewinky. 

De-a lungul anilor, fostul președinte Bill Clinton a reflectat asupra relației sale cu Lewinsky în mai multe ocazii. Într-un comentariu din 2018, el părea să se apere și să sugereze că nu îi datorează scuze Monicăi Lewinsky. Ulterior, Clinton a recunoscut că apărarea nu a fost „cel mai bun moment al său” și a spus că s-a simțit „groaznic” că această aventură avea să-i definească viața tinerei Monica Lewinsky.

După ce a devenit o figură de fascinație națională în urma aventurii ei cu Bill Clinton, ani de zile Monica Lewinsky s-a ținut departe de atenția publicului, dar în ultimii ani a devenit vizibilă ca activistă împotriva hărțuirii, în special cea de pe rețelele sociale.

Editor : Luana Pavaluca