Sondaje: După 100 de zile de mandat, activitatea lui Biden este privită în mod favorabil de majoritatea americanilor

0

Activitatea preşedintelui Joe Biden este privită în mod favorabil de majoritatea americanilor la 100 de zile de la preluarea mandatului, potrivit rezultatelor a două sondaje de opinie date publicităţii duminică, două treimi apreciind în special modul de gestionare a pandemiei de către actualul locatar de la Casa Albă, transmite AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 52% din persoanele chestionate într-un sondaj realizat pentru Washington Post şi canalul ABC au declarat că aprobă „puţin” (18%) sau „clar” (34%) activitatea şefului statului, în timp ce 42% au dezaprobat-o.

Rezultatele sunt aproape opuse faţă de cele ale sondajului efectuat la începutul anului 2017, după 100 de zile de administraţie Trump, când 42% aveau opinii favorabile, iar 53% dezaprobau activitatea preşedintelui.

Cu toate acestea, cu excepţia lui Donald Trump şi a lui Gerald Ford, Joe Biden are cea mai scăzută rată de satisfacţie comparativ cu oricare alt preşedinte american de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial în acest moment al mandatului său, semn că ţara rămâne polarizată din punct de vedere politic.

Un al doilea sondaj de opinie dat publicităţii duminică şi realizat de firma YouGov pentru canalul CBS este mai favorabil preşedintelui american, 58% aprobându-i activitatea, faţă de 42% care o dezaprobă, persoanele fără nicio opinie nefiind luate în calcul.

Aproximativ 72% din americanii chestionaţi de YouGov au o opinie favorabilă cu privire la gestionarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 de către preşedintele Joe Biden şi executivul său. Procentul acestora este de 64% în sondajul realizat pentru ABC şi Washington Post.

În schimb, doar 43% din americanii chestionaţi de YouGov aprobă acţiunea preşedintelui privind imigraţia, subiect unde Joe Biden are cea mai scăzută susţinere.

În privinţa datelor obţinute de sondajul ABC şi Washington Post, 37% din cei intervievaţi apreciază modul în care şeful statului gestionează acest dosar.

Editor : Liviu Cojan

Articolul precedentPrezentatoarea de la Antenă, shooting „fierbinte” în plină stradă
Articolul următorHoroscop săptămânal 26 aprilie – 2 mai 2021. Balanțele pot culege roade financiare