Spațiul aerian, închis în nordul Dobrogei. Decizia a fost luată de MApN

0

Spațiul aerian din nordul Dobrogei a fost închis. Decizia a fost luată de Ministerul Apărării Naționale și vizează o zonă de 30 de kilometri.

„Începând cu data de miercuri, 13 septembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, în calitate de responsabili privind managementul spațiului aerian național, au impus restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m”, transmite MApN.

Notificarea privind suplimentarea restricțiilor de zbor – de tip NOTAM (Notice to Airmen) a fost transmisă pe canalele oficiale de comunicare de către autoritățile aeronautice competente civile și militare.

În aceste zone restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență).

Restricții de zbor în spațiul aerian limitrof întregii granițe cu Ucraina au fost impuse încă din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m.

Pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricțiilor pentru a asigura o mai eficientă capacitate de monitorizare şi control al utilizării spațiului aerian.

Menționăm că zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu sunt afectate”, se mai arată în comunicatul MApN

Editor : Liviu Cojan

Articolul precedentDaune de 7 milioane de euro cerute de familia Alexandrei, tânăra moartă în maternitatea din Botoșani. „Viața nu poate costa 3 parale”
Articolul următorAvocatul lui Halep: Un voluntar a ingerat suplimentul Simonei. Testul a fost pozitiv, confirmând contaminarea. ITIA a refuzat discuția