Strigător la cer. Posibilă legătură între un vaccin din perioada comunistă a României și pandemia de coronavirus

0

Europa de Est ar fi mult mai bine pregatită să facă față acestei pandemii decât s-ar crede. Un anumit vaccin, care era în schema obligatorie de vaccinare a fostelor țări comuniste, se pare că ar putea fi responsabil de niște efecte surprinzătoare.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că numărul scăzut de decese s-ar datora unui vaccin care se încadrează în schema obligatorie de vaccinare, mulți dintre noi îl avem, pentru că se face imediat după naștere. În perioada comunistă din România vaccinul pentru tuberculoză (BCG) era obligatoriu pentru toată populația. Astfel majoritatea românilor au făcut vaccinul înainte de anii ’90.

Un expert român în boli infecțioase, Mihai Netea, se numără printre primii specialiști care au studiat efectele virusului sars CoV-2 asupra persoanelor care au făcut vaccinul pentru tuberculoză.

Poți identifica dacă ai făcut acest vaccin prin verificarea existenței unui semn în formă de floricică pe brațul stâng.

Până în prezent s-a constatat că țările care obligă populația să facă vaccinul pentru tuberculoză  deja au înregistrat mai puține decese provocate de COVID-19.

Procesul de vaccinare în masă împotriva tuberculozei a populației a fost oprit în urmă cu ceva ani înțări precum Germania, Spania, Franţa şi Marea Britanie.

Europa de Vest, și nu numai, a dispus populației reluarea vaccinării împotriva vaccinul pentru tuberculoză persoanelor care sunt expuse unui risc major de contaminare. Italia și SUA au fost printre primele care au optat pentru această soluție, în speranța că pot să ajute mai mult imunizarea persoanelor în această perioadă.

Potrivit mediafax, Mihai Netea, a luat decizia să realizeze un alt studiu prin care vrea să identifice eficacitatea vaccinului împotriva tuberculozei asupra contaminării cu noul coronavirus și la cei trecuți de vârsta de 60 de ani.

Studiul făcut de specialiști, inclusiv de expertul român, a fost postat preliminar pe medRxiv, un site destinat cercetaărilor nepublicate, acolo este prezentată relația dintre numărul de decese scăzut și vaccinul Bacill Calmette-Guerin (vaccinul pentru tuberculoză).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here