VIDEO. Inundații de proporții în centrul Chinei. Cel puțin 3 oameni au murit

0

Cel puțin trei oameni au murit în centrul Chinei, lovit de unele dintre cele mai grave inundații din istoria regiunii.

Femeia din imagini a avut noroc și a fost salvată într-un final, datorită eforturilor depuse de trecători. Însă pentru alte trei persoane, a fost prea târziu: au fost luate de torenții care au pătruns în orașe. Au distrus mașini și case și au provocat inundații de proporții la metrou.

Zhengzhou, o metropolă gigantică situată la circa 700 de kilometri sud-vest de Beijing, a fost plasată marţi sub alertă roşie din cauza precipitaţiilor abundente care au afectat provincia Henan din care face parte.

Alertă roşie semnifică cel mai înalt nivel de avertizare pentru fenomene meteorologice în China.

Televiziunea naţională CCTV a prezentat străzi acoperite de un imens curent de apă tulbure, în timp ce rezidenţii încercau să-şi conducă vehiculele pe arterele inundate.

Serviciile meteorologice din Zhengzhou au anunţat că este vorba despre cele mai puternice precipitaţii produse într-o singură zi de la debutul măsurătorilor de specialitate, în urmă cu 60 de ani.

În alte imagini difuzate pe reţelele de socializare, apar călători cărora apa le ajunge până la umeri pe o platformă de metrou din Zhengzhou, unii dintre aceştia fiind nevoiţi să stea în picioare pe scaune. Într-o altă înregistrare, echipele de salvatori evacuează pasagerii pe întuneric.

Agenţia France Presse menţionează că nu a putut verifica autenticitatea imaginilor publicate de presa locală chineză, scrie Agerpres.

Potrivit People’s Daily, intemperiile au provocat prăbuşiri ale unor locuinţe. Cel puţin o persoană a decedat, iar alte două au fost date dispărute.

Presa locală a relatat despre moartea altor două persoane în urma prăbuşirii unui zid. Până la această oră, nu a fost comunicat un bilanţ oficial.

Peste 10.000 de persoane au fost evacuate preventiv în ultimele zile, au indicat marţi autorităţile locale din Henan, care au estimat, în prima parte a zilei, pagube de mai multe milioane de euro.

China este afectată în fiecare vară de inundaţii în urma ploilor sezoniere.

Anul trecut, inundaţii-record care s-au abătut asupra sud-vestului ţării au distrus drumuri şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori.

Editor : A.P.