Bilanțul morților în România din cauza coronavirusului a ajuns luni seară la 65, după ce au fost anunțate 13 noi decese. Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani, au fost internate la Spitalul de Urgență din Suceava.

Testare coronavirus
Foto: Agerpres

Potrivit informării transmise luni seara de Grupul de comunicare strategică, au fost raportate alte 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus.
„Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani, au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, în mai multe sectii, după cum urmează: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie”, se arată în informare.
Potrivit sursei citate, decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie 2020.
De asemenea, data în care au fost confirmate rezultatele pozitive ale testelor la Covid-19 de către INSP este luni, 30 martie 2020.

De menționat că noul manager al Spitalului Județean Suceava, dr. Florin Filip, a afirmat, pentru corespondentul Adevărul, că la această unitate medicală s-ar fi înregistrat de fapt 20 de decese cauzate de Covid-19, deși, de la debutul pandemiei, Grupul de Comunicare Strategică a indicat doar 10 decese în Suceava din cauza noului coronavirus.

În același timp, noua directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, afirmă că spitalul nu a transmis lista actualizată a deceselor înregistrate la SJU, începând cu data de 25 martie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here