Tort cu Piscoturi, Mousse de Ciocolata si Capsuni

0

 „Tortul cu Piscoturi, Mousse de Ciocolata si Capsuni este varianta ideala pentru momentul acela cand doriti sa va bucurati de un tort facut in casa, absolut delicios, dar nu vreti sa petreceti prea mult timp in bucatarie. Gasiti pe blog mai multe retete de torturi mai complexe daca sunteti harnici. ” scris de Gatesteusor.ro

In loc de blat folosim piscoturi. Crema este un ganache de ciocolata care se face foarte usor. Am inclus in ganache-ul de ciocolata si capsuni pentru ca mi se pare e o combinatie absolut delicioasa.

Pentru a inmuia piscouturile am folosit suc de portocale, dar se poate folosi si alt fel de suc sau sirop de zahar.

Singura dezavantaj la tortul asta este ca trebuie sa aveti rabdare sa stea la rece timp suficient inainte sa il puteti savura.

Spor la treaba!

  • Prep Time : 30 minutes
  • Yield : 12

Ingredients

  • piscoturi – 400 grame
  • gelatina – 10 grame
  • suc de portocale – 500 ml
  • unt – 300 grame
  • capsuni – 500 grame
  • zahar pudra – 300 grame
  • lapte – 4 linguri
  • cacao – 50 grame
  • sare – un vraf de lingurita
  • esenta de vanilie – 2 ml
  • smantana lichida – 200 ml

Instructions:

In bolul mixerului batem untul moale la temperatura camerei timp de 2 minute pana devine pufos.
Separat amestecam zaharul pudra cu cacao si un praf de sare.
Adaugam treptat amestecul peste unt si mixam.
La final adaugam smantana lichida si mixam pana obtinem o crema omogena.
Amestecam granulele de 3 linguri de suc de portocale si incalzim pentu 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Nu trebuie incalzit prea mult pentru ca fierberea distruge proprietatile de gelatinizare.
Lasam un pic sa se raceasca gelatina si adaugam peste crema de ciocolata.
Mixam bine si dam crema la rece pentru 10 minute.
Pregatim montarea tortului: alegem platoul pe care vom servi tortul.
Pregatim marginea de la o tava rotunda cu margine detasabila o ungem pe interior cu ulei si o captusim cu fasii de hartie de copt.

Ungem baza platoului cu putina crema de ciocolata. Aranjam peste ciocolata un strat de piscoturi inmuiate rapid in suc de portocale. Aranjam piscoturi hidratate in pozitie verticala de jur imprejurul marginii si le presam usor.
Punem peste piscoturi jumatate din crema, aranjam deasupra un strat de capsuni tocate, apoi un strat de piscoturi, restul de crema si capsuni.
Dam tortul la frigider peste noapte sau minim 6 ore.

Cand este intarit bine scoatem marginea formei de tort, indepartam hartia de copt si servim.

Pofta mare!

Articolul următorProgram pentru sala de sport: antrenamentul care dă rezultate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.