„Tortul cu Piscoturi, Mousse de Ciocolata si Capsuni este varianta ideala pentru momentul acela cand doriti sa va bucurati de un tort facut in casa, absolut delicios, dar nu vreti sa petreceti prea mult timp in bucatarie. Gasiti pe blog mai multe retete de torturi mai complexe daca sunteti harnici. ” scris de Gatesteusor.ro
In loc de blat folosim piscoturi. Crema este un ganache de ciocolata care se face foarte usor. Am inclus in ganache-ul de ciocolata si capsuni pentru ca mi se pare e o combinatie absolut delicioasa.
Pentru a inmuia piscouturile am folosit suc de portocale, dar se poate folosi si alt fel de suc sau sirop de zahar.
Singura dezavantaj la tortul asta este ca trebuie sa aveti rabdare sa stea la rece timp suficient inainte sa il puteti savura.
Spor la treaba!
- Prep Time : 30 minutes
- Yield : 12
Ingredients
- piscoturi – 400 grame
- gelatina – 10 grame
- suc de portocale – 500 ml
- unt – 300 grame
- capsuni – 500 grame
- zahar pudra – 300 grame
- lapte – 4 linguri
- cacao – 50 grame
- sare – un vraf de lingurita
- esenta de vanilie – 2 ml
- smantana lichida – 200 ml
Instructions:

Separat amestecam zaharul pudra cu cacao si un praf de sare.


Amestecam granulele de 3 linguri de suc de portocale si incalzim pentu 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Nu trebuie incalzit prea mult pentru ca fierberea distruge proprietatile de gelatinizare.

Mixam bine si dam crema la rece pentru 10 minute.

Pregatim marginea de la o tava rotunda cu margine detasabila o ungem pe interior cu ulei si o captusim cu fasii de hartie de copt.


Punem peste piscoturi jumatate din crema, aranjam deasupra un strat de capsuni tocate, apoi un strat de piscoturi, restul de crema si capsuni.


