Ungaria isi modifica Constitutia si agita spiritele- familia este alcatuita din femeie si din barbat!

0
banner bratari personalizate

Guvernul Ungariei a propus in ziua de marti a acestei saptamani amendamentul constitutional prin care se urmareste impunerea viziunii crestine a rolurilor de gen referitor la cresterea copiilor. Partidul nationalist de guvernamant al lui Viktor Orban apeleaza la retorica anti-LGBT pentru consolidarea sustinerii in randul electoratului, conform AFP.

Victor Orban, premierul Ungariei

De asemenea, acest proiect de amendament inaintat parlamentului de catre Judit Varga, ministrul justitiei, afirma faptul ca este necesar sa li se garanteze tuturor copiilor o “crestere bazata pe valori ce decurg din …cultura crestina a Ungariei”.

“Baza relatiilor de familie este casatoria”, a sustinut ea. “Mama este o femeie, tatal este un bărbat”.

In proiect mai este afirmat faptul ca Ungaria “protejeaza dreptul copiilor la identitatea de gen cu care s-au nascut”, utilizand un limbaj asemanator cu cel din campania guvernamentala care priveste interzicerea identitatilor transgender, ne informeaza Agerpres.

Partidul nationalist al premierului Orban si micul partid crestin-democratic KDPN, aliatul sau politic, se confrunta cu perspectiva scrutinului incepand cu anul 2022, in contextul in care popularitatea risca sa fie amenintata cu adevarat de pandemia provocata de virusul COVID-19 si impactul acesteia asupra economiei intregii tari.

Guvernul Orban s-a concentrat in ultimii ani in principal pe condamnarea imigratiei in Europa, insa se orienteaza din ce in ce mai mult spre retorica anti-LGBT pe masura ce pandemia de COVID – 19 afecteaza economia tarii si se extinde cu pasi repezi, urmand exemplul aflat la guvernare in Polonia, partidul nationalist PiS, care a facut din homofobie principala piesa de rezistenta a campaniei electorale la alegerile din anul acesta.

In luna mai a anului 2020, guvernul ungar a interzis cu desavarsire modificarile de gen in documentele personale. Mai mult de atat, partidul nu vede deloc cu ochi bun cartile pentru cei mici care descriu intr-un mod pozitiv aceasta diversitate de gen.

Executivul de la Budapesta sustine in partea justificata a proiectului de amendare a Constitutiei, faptul ca este mai mult decat necesara protejarea tututor celor mici de “tendintele ideologice moderne noi din lumea occidentala … care reprezinta o amenintare la adresa dreptului copiilor la o dezvoltare sanatoasa”.

Vicepremierul Zsolt Semjen a sustinut saptamana trecuta faptul ca Ungaria ar trebui sa consacre in Contitutie chiar interzicerea pe deplin a “propagandei de gen” pentru protejarea copiilor. Acesta a mai sustinut si fapul ca homosexualilor nu ar trebui sa li se permita sa isi intemeieze familii sau sa adopte copii.

De asemenea, comunitatea LGBT din Ungaria se teme foarte mult de faptul ca ar putea deveni tinta tuturor atacurilor politice concentrate in perspectiva alegerilor din anul 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here