1. Herpes-ul este comun?

Herpes tip 1 și 2 sunt viruși obișnuiți care afectează o porțiune surprinzător de mare a populației. Până la 90% dintre noi au fost expuși la virusul herpes simplex la un moment sau altul. Aceștia pot fi transmişi prin contact direct cu plăgi deschise sau cu lichide din gură (tip 1) sau zona genitală (tip 2).

2. Transmiterea herpesului sau a rănilor

Transmiterea (de fapt, care contractă boala) este cel mai probabil atunci când cealaltă persoană are leziuni active. Cu toate acestea, poate apărea fără simptome, ceea ce înseamnă că îl puteți obține de la cineva, chiar dacă nu au un focar. Odată infectat, virusul își introduce ADN-ul real în ADN-ul tău, în ganglionii nervoși, inervând o anumită zonă a pielii tale. Apoi, la anumite tensiuni sau evenimente declanșatoare, focarul are loc în acea zonă.

3. Evenimentele de declanșare pot include:

-Obținerea unei răceli, a febrei sau a unei alte infecții virale; de aici denumirea de „bule de febră” și „răni”

-Stres emoțional

-Tot felul de alte tensiuni ale sistemului

Acești declanșatori apar de obicei cu câteva zile înainte de apariția unui focar, deși acest timp poate varia în funcție de gravitatea stresului. Este aproape ca și cum virusul se mulțumește să trăiască liniștit în interiorul tău la nesfârșit, dar dacă crede că nava (tu) este rănită și urmează să se scufunde, vrea să sară și să se răspândească pe o altă navă umană.

4. Apariția herpesului sau a durerilor la rece

În mod obișnuit, herpesul apare ca un grup de blistere minuscule, cu pereți atât de subțiri, încât acestea izbucnesc într-o zi, lăsând astfel un grup de ulcere de 1-2 milimetri. Există adesea o senzație de mâncărime sau arsură chiar înainte și după ce apar.

  • Tip 1: Herpes oral ( dureri la rece ):  acestea sunt răni tipice la rece care apar pe sau în jurul buzei sau gurii. Ei pot proveni de la orice fel de sărutare – chiar și o mică ciuguliță pe obrazul mătușii Millie, care se întâmplă să aibă o rană deschisă în jurul gurii. 
  • Tip 2: Herpes genital:  Mulți oameni dezvoltă herpes genital ca urmare a  partenerilor sexuali multipli sau a partenerului greșit la un moment nepotrivit.   Prezervativele sunt utile în prevenirea acestei transmisii, precum și în cunoașterea partenerului, examinarea zonelor de contact, spălarea și utilizarea lubrifianților antivirale. 

5. Ce să faci dacă ai deja

Dacă aveți deja herpes, puteți spune adesea când un focar este pe cale să înceapă prin mâncărime, durere și chiar roșeață în zonă. Acesta este momentul în care mai aveți șansa să îl opriți. Medicamentele anti-herpes, cum ar fi Acyclovir, pe care le puteți obține cu o rețetă de la medicul dvs., sunt cele mai eficiente.

SURSĂadmin
Articolul precedent4 vitamine importante pentru un sistem imunitar sănătos
Articolul următorMii de gânduri negative zilnic. Cum schimbi asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.