Un sistem imunitar sănătos este cel mai important lucru de care trebuie sa ţinem cont pentru a ne apăra împotriva infecției și bolilor.În plus avem nevoie de un somn adecvat pentru a gestiona stresul,trebuie sa rămânem hidrataţi,să facem exerciţii fizice în mod regulat şi să avem o igienă corespuzătoare.  

Urmează patru vitamine care ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos.

1.Vitamina C-Un nutrient solubil în apă care apare în mod natural în fructe și legume. Acționează ca un antioxidant și protejează celulele de efectele radicalilor liberi. De asemenea, ajută sistemul imunitar să funcționeze corect pentru a proteja organismul de boli și ajută organismul să se vindece. Surse:Fructe citrice, fructe de pădure, ardei roșu și verde, broccoli, cartofi, roșii, varza de Bruxelles și spanac.

2. Vitamina A-Un nutrient solubil în grăsimi care apare în mod natural în multe alimente și adăugat la altele, cum ar fi cerealele. Are proprietăți antioxidante, protejând celulele de deteriorarea radicalilor liberi. Se pare că este important pentru dezvoltarea și funcționarea sistemului imunitar, ajutând la reglarea răspunsurilor imune și la formarea de anticorpi împotriva antigenului. Surse:Spanac, produse lactate, ficat și cereale fortificate pentru micul dejun.Alte surse sunt alimente bogate în beta-caroten, cum ar fi legumele cu frunze verzi, broccoli, morcovi, dovlecei, caise, mango.

3. Vitamina E-Un nutrient solubil în grăsimi, cu proprietăți antioxidante, găsit în mod natural în multe alimente. Arătat să joace un rol important în funcționarea normală și răspunsul sistemului imunitar. Surse:Uleiuri vegetale, cum ar fi germeni de grâu, floarea soarelui, soia, porumb și șofran. Nuci, cum ar fi migdale, alune și alune. Semințe de floarea-soarelui, spanac și broccoli.

4. Vitamina D-Un nutrient solubil în grăsimi care joacă numeroase roluri critice în organism, în special în construirea și menținerea oaselor puternice. Sistemul imunitar necesită vitamina D pentru a ajuta la modularea răspunsurilor imune la agenții patogeni – virusuri și bacterii. Surse: Pești grași, cum ar fi somonul, tonul și macroul. Alimente și băuturi fortificate, precum cereale, lapte și lapte pe bază de plante, cum ar fi laptele de soia, laptele de migdale și laptele de ovăz. Ficat, brânză și ouă.Spre deosebire de alți nutrienți, organismul poate obţine vitamina D atunci când pielea este direct expusă la lumina soarelui.

Prin umplerea farfuriei cu alimente colorate bogate în nutrienți, inclusiv fructe, legume și cereale integrale, consumatorii pot face un pas important pentru a consolida sănătatea imunitară. În cazul în care produsele proaspete nu sunt disponibile, fructele și legumele congelate sau în conserve sunt alternative bune.

Articolul precedent8 Lucruri pe care le poți face în carantină!
Articolul următor5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre Herpes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.