Fie iarna, fie vara, o obligatoriu sa ne aerisim locuinta de cel putin doua ori pe zi, in jur de o jumatate de ora.

Mobila, peretii, mochetele, tapetul, ferestrele de PVC si chiar hainele emana zilnic compusi organici volatili in aerul din locuinta noastra. La acestia se adauga fumul de tigara, daca fumam, sau vaporii de la produsele menajere.

Spatiile inchise, putin sau deloc aerisite, concentreaza toate aceste elemente poluante, care constituie factori de risc: ne irita caile respiratorii superioare si cresc riscul de infectii. Calitatea aerului este unul dintre cei mai important factori din locuinta noastra. Daca nu aerisim corect, nivelul umiditatii creste, iar acest lucru ne afecteaza organismul.

Cat timp trebuie aerisita casa ?

Pentru a evita acumularea de umezeala, aparitia igrasiei, a condensului, a sporilor de ciuperci sau a substantelor alergene de la produsii chimici, medicii recomanda aerisirea locuintei intre 15 si 30 de minute pe zi. Ideal ar fi chiar mai des, chiar daca afara e frig. Mai ales ca, fara discutie, o casa aerisita se incalzeste mai bine si mai rapid, decat o casa cu umezeala. Se recomanda deschiderea ferestrelor mai ales dimineata si seara, pentru ca in aceste momente ale zilei, teoretic, poluarea din oras e mai redusa.

Sursa: newsin.ro

SURSĂnewsin.ro
Articolul precedentEști pro sau contra instrumentelor de coafat?
Articolul următor5 locuri in Bucuresti care merita vazute!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.