Proteste anti-restricții în Israel: mii de oameni au ieșit în stradă și au mers acasă la Benjamin Netanyahu

0

Mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă seară la Ierusalim şi Tel Aviv pentru a denunţa corupţia şi modul de gestionare a pandemiei de COVID-19 şi a consecinţelor sale de către guvernul israelian, notează AFP.

Anti-government protesters, clad in masks due to the COVID-19 coronavirus pandemic, gather with Israeli flags and signs during a demonstration in Charles Clore Park in the Mediterranean coastal city of Tel Aviv on July 18, 2020, against the Israeli government for broken promises made during the novel coronavirus pandemic. (Photo by Jack GUEZ / AFP)

Nemulţumirea populară s-a intensificat în ultimele zile, pe fondul noilor restricţii impuse în contextul noului val al pandemiei care a afectat economia, protestatarii acuzând guvernul că este „deconectat” de la realitate.

n centrul oraşului Tel Aviv, mii de manifestanţi s-au îndreptat spre Parcul Charles Clore, la malul mării, pentru a protesta faţă de modul în care este gestionată criza sanitară şi economică, la o zi după intrarea în vigoare a noilor restricţii vizând oprirea răspândirii coronavirusului.

Pentru „a evita izolarea generală din cauza creşterii puternice a morbidităţii legate de coronavirus”, autorităţile au anunţat vineri că majoritatea magazinelor neesenţiale şi locurilor publice vor fi închise în weekend până la noi ordine, după ce la începutul lui iulie au fost introduse deja alte restricţii.

Până de curând, Israelul, ţară cu nouă milioane de locuitori, s-a putut lăuda cu modul de gestionare a pandemiei, dar numărul de noi bolnavi a crescut odată cu relaxarea măsurilor de restricţie, în timp ce rata şomajului a ajuns la peste 20%.

Potrivit unui sondaj al canalului de televiziune 13 publicat în această săptămână, 61% dintre alegători sunt „nemulţumiţi” de modul în care premierul Benjamin Netanyahu a gestionat pandemia.

Proteste anti guvernamentale in Israel ca urmare a masurilor de izolare anti Covid.

Articolul precedentCoadă de ambulanțe SMURD în curtea Institutului Matei Balș. Medic: „Mai aveți îndoieli?”
Articolul următorFirea, sinceră: „Știu că ne credeți pe toți proști! Dar nu uitați că suntem mulți!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.