PNL, USR-PLUS şi UDMR au bătut palma. Cîţu premier, Justiţia merge la USR-PLUS

0

Liderii PNL şi USR-PLUS au ieşit vineri seară în conferinţă de presă pentru a anunţa că au ajuns, finalmente, la un acord privind împărţirea celor mai importante funcţii în stat şi a portofoliilor în Guvern. Anunţul vine după ce, zile în şir, negocierile au fost în impas.

Liderii PNL, USR-PLUS, UDMR au batut palma

În urma ultimelor discuţii s-a decis ca Florin Cîţu să fie candidatul pentru funcţia de premier, şefia Camerei Deputaţilor să meargă la PNL iar cea a Senatului la USR-PLUS.

Anunţul a fost făcut de Ludovic Orban, care a mai precizat că în urma negocierilor s-a stabilit ca guvernul să aibă doi vicepremieri, 18 ministere, din care nouă vor fi conduse de liberali, şapte reprezentanţi ai USR-PLUS şi trei conduse de reprezentanţi ai UDMR.

Liberalii vor avea ministerele Apărării Naţionale, de Externe, Finanţelor Publice, Internele, Educaţia, Energia, Agricultura, Cultura, Munca şi Protecţia Socială.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a transmis că ziua de astăzi s-a dovedit un pas important „spre o coaliţie stabilă care să asigure guvernarea în această perioadă complicată”.

„Am găsit cea mai bună soluţie pentru a asigura majoritatea parlamentară”.

Barna a mai precizat că USR PLUS va avea Ministerele Justiţiei, Transporturilor, Sănătatea, Fonduri Europene, Cercetare – Inovare şi Digitalizare, Ministerul Economiei cu partea de antreprenoriat IMM-uri.

La rândul său, Dacian Cioloş a anunţat că discuţiile vor continua pentru a finaliza programul de guvernare.

UDMR va avea Ministerele Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Sportului şi Tineretului.

Citeste si:

Articolul precedentÎn loc să facă 50 de paturi ATI, Primăria București a cheltuit 10 milioane de lei pe reclamă
Articolul următorDetaliu alarmant: Mutația COVID din UK face copiii la fel de predispuși la infectare precum adulții

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.