Sectorul 1 – Clotilde Armand a intrat ca tancul in baronetii PSD : 3 directori demisi

0

La 19 zile de cand si-a depus juramantul ca primar al Sectorului 1, Clotilde Armand a luat o prima decizie importanta in directia depesedizarii administratiei locale. Reprezentanta USR-PLUS i-a demis pe directorii celor trei institutii care se afla in  subordinea Primariei Sectorului 1: Administratia Domeniului Public (ADP), Politiei Locala si Directia de Investitii.

Clotilde Armand, primar Sector 1

“Directorul Administratiei Domeniului Public Sector 1, directorul Politiei Locale Sector 1 sii directorul Directiei de Investitii vor fi demisi incepand cu data de astazi. Aceste trei directii, mostenite in forma actuala de la vechea administratie, au creat un deficit de peste 700 milioane de lei in acest an si pun in dificultate bugetul local. Incompetenta, neglijenta si achizitiile publice suspecte nu mai au ce cauta in aceasta institutie. Repet: am zero toleranta fata de cei care au ales sa fenteze legea si nu isi indeplinesc atributiile.” A declarat Clotilde.

Cei 3 sefi demisi de Clotilde Armand sunt:

Alin Vieru – director ADS Sector 1

Ionut Deaconu – director general al Politiei Locale Sector 1

Cosmin Marius Fodoroiu – seful Directiei de Investitii al Sectorulului 1

Directorul general ADP Sector 1, Alin Vieru, a fost trimis in judecata, in luna martie a anului 2018, de procurorii DNA, pentru savarsirea unor infractiuni de luare de mita.

„In perioada iunie – iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, in calitatea mentionata mai sus, prin intermediul subordonatului sau Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate in cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor in cauza) plata unui procentaj de 10% (in total, 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestari servicii in favoarea beneficiarului ADP sector 1. Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat in legatura cu indeplinirea indatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea in bune conditii a contractului respectiv”, se preciza intr-un comunicat DNA.

Conform datelor prezente in dosar, Vieru i-ar fi spus unui complice, in luna august 2017, faptul ca primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, i-ar fi cerut ca nici el si nici subordonații sa nu mai ia mita „o perioada”, conform rechizitoriului intocmit de catre procurorii DNA.

Anuntul apare la putin timp dupa ce, in seara de luni, primarita  Sectorului 1 a anuntat alta decizie de mare interes: a mutat sediul Biroului Electoral de Sector (BES) intr-un spatiu destul departe de biroul primarului. Vechiul sediu BES era sub biroul lui Dan Tudorache, de aici si suspiciunile care privesc implicarea acestuia in aranjamente electorale oculte.

In plus, noul spatiu care este situat in Piata Amzei – este unul transparent si luminos. Orice persoana va gestiona sacii cu voturi in noul sediu va fi mai presus de orice banuiala, deoarece orice cetatean poate vedea din strada, prin ferestre, ce se petrece in interior.

”Va amintiti ca fostul sediu al Biroului Electoral Sector 1 era situat sub sediul de campanie al fostului primar si era total opac. Astfel, am luat decizia de a muta sediul BES 1 din Piata Mures in cladirea din Piata Amzei. Aici avem multi pereti de sticla sii spatii foarte luminoase. Fiecare cetatean al sectorului are acum posibilitatea sa vada ce se intampla in BES 1 si unde ajunge votul lui. Asa ar trebui sa arate fiecare institutie din Romania”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here