Michigan – GOP descopera o eroare de software care a acordat 6000 de voturi democratilor in mod gresit

0

Ba chiar mai mult, alte 47 de districte din Michigan au utilizat acelasi software.

Ronna McDaniel, presedintele Comitetului National Republican si Laura Cox, Presedintele GOP din Michigan, au sustinut o conferinta de presa vineri in care au prezentat o serie de nereguli dar si o problema legata de software care, aparent, a facut ca 6000 de voturi exprimate pentru candidatii Republicani sa fie inexact contorizate, ca voturi pentru Democrati.

GOP – Partidul Republican SUA

Potrivit Laurei Cox, eroarea a fost descoperita si corectata imediat dupa ce districtul a numarat voturile manual. Insa, cu toate acestea, software-ul a fost folosit in acelasi mod in alte 47 de districte din Michigan, spune ea, avertinzand in legatura cu existenta unor erori posibile asemanatoare in alte parti.

„In districtul Antrim au fost trecute in contul Democratilor buletine de vot care erau destinate Republicanilor, generand o diferenta de 6.000 de voturi in defavoarea candidatilor nostri”, a declarat Laura Cox, Presedintele GOP din Michigan.

„Grefierul districtului a declarat ca software-ul de numarare s-a defectat si a generat o calculare gresita a voturilor. De atunci, am descoperit ca 47 de districte foloseau acelasi software in acelasi scop”, a mai adaugat aceasta.

„Districtul Antrim a trebuit sa numere manual toate buletinele de vot”, a declarat Laura Cox. „Si toate aceste districte, care utilizeaza acelasi software, trebuie sa-si examineze indeaproape rezultatele, pentru a identifica eventualele discrepante similare.”

„Oamenii din Michigan merita un proces transparent si deschis. Alegatorii merita sa stie ca toate voturile legale sunt numarate ”, a concluzionat Laura Cox, Presedintele GOP din Michigan.

Potrivit stirilor WWMT, Cox si McDaniel „au subliniat, de asemenea, ceea ce au numit nereguli de numarare in zona metropolitana Detroit, inclusiv buletine de vot antedatate, si au promis sa efectueze o ancheta asupra procesului de evidentiere si numarare”.

McDaniel a mai sustinut faptul ca observatorilor GOP  „li s-a refuzat accesul la lucrarile de sortare si numarare in unele sectii”.

McDaniel a facut o postare pe Twitter in legatura cu transcrierea interventiilor din conferinta de presa: „Aceasta este democratia noastra. Nu trebuie sa permitem nereguli clare. RNC a trimis deja echipe de avocati si juristi in Arizona, Georgia, Michigan si Pennsylvania, pentru a investiga problemele cu numararea si inregistrarea voturilor, pentru a asigura integritatea alegerilor. ”

„Daca secretarului de stat din Michigan, Democrata Jocelyn Benson, ii pasa cu adevarat de corectitudine, ar trebui sa intervina si sa se asigure ca fiecare persoana acreditata legal are posibilitatea de a observa in mod eficient si de a se asigura ca lucrurile se fac in mod corect”, a mai adaugat Ronna McDaniel.

Potrivit unui raport New York Times, Joe Biden, candidatul democrat la presedintie, a castigat 50,5% din voturi in Michigan, totalizand un numar de 2.794.853 de voturi. Pe cand Donald Trump a obtinut 47,9% din voturi, cu 2.646.956 de voturi in total.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a emis o declaratie vineri dimineata in urma comunicatului Decision Desk HQ, prin care Joe Biden a fost desemnat castigatorul alegerilor din anul 2020, dupa ce i-a fost acordat statul Pennsylvania fostului vicepresedinte, acolo unde lupta electorala este extrem de stransa.

Matt Morgan, consilierul general al campaniei Donald Trump  a spus ca „Aceste alegeri nu s-au încheiat”.

 „Declararea falsă a lui Joe Biden drept câștigător se bazează pe rezultatele din patru state, care sunt departe de a fi finalizate”