Acuzații grave de abuz la secția de gimnastică ritmică de la Steaua: „Ne trăgea de păr. Pe unele le gâdila unde nu trebuie!”

0
banner bratari personalizate

Andra Ioana Rusu, o sportivă legitimată la CSA Steaua, în cadrul secției de gimnastică ritmică, a dezvăluit, într-un interviu, faptul că a fost supusă la o serie de abuzuri de antrenoarea sa, Adriana Teocan, precum și de prietenul acestuia, Daniel.

Tânăra gimnastă spune că antrenorea sa le-ar fi aplicat pedepse crunte sportivelor, chiar dacă multe dintre ele sunt doar niște copile.

„Ea țipa foarte tare la noi, ne scotea din sală, ne trăgea de păr. Ne pedepsea făcând o pregătire fizică foarte dură! De exemplu, săream de pe o parte pe alta a băncii, iar din cauza acestei pregătiri am făcut vânătăi, iar o colegă și-a rupt degetul. Săream cât voia ea. Dacă ne opream, ne punea să facem de la început.

Eu mi-am rupt degetul sărind cu sacii! Făceam cât voia ea, dacă făceam incorect ne punea să o luăm de la început. Dacă se sătura, ne scotea din sală!”, a dezvăluit sportiva de la Steaua, GSP Live.

„M-a luat de coc și m-a scos din sală”

În același timp, Andra Ioana Rusu povestește că antrenamentele erau uneori, un coșmar.

„M-a pus să fac o răsturnare lentă și să fac exerciții și să număr pașii. Ea a spus că nu fac bine și că s-a săturat. Mi-a spus să ies din sală, să îi prezint scuze și că m-am comportat urât.

Când nu era pandemia de COVID m-a scos din sală. Eu plângeam în hol, a venit și m-a luat de coc, a zis că trebuie să îmi fie rușine și că m-am comportat urât. Da, de multe ori. Pe toate fetițele (n.r- întrebată dacă a fost înjurată sau i s-a vorbit vulgar)”, a mai spus sportiva.

Andra Ioana Rusu și mama ei ( foto capură GSPLive)

Părinții sportivei au fost cei care au intervenit

Atunci când Andra le-a povestit, părinții fetei au decis să ia atitudine și s-au dus să stea de vorbă cu antrenoarea.

„După scandalul dintre mama și antrenoare, când am intrat în sală și am început antrenamentul Adriana m-a ignorat, iar Daniel s-a uitat foarte urât la mine.

Nicio fetiță nu mă lăsa să mă antrenez pe covor, m-am antrenat pe preș! La intrare în sală nu m-au lăsat să mă antrenez pe covor, ci lângă. N-am avut voie pe covor!

Unele dintre fete, da, mă priveau cu ostilitate”, a mai spus Andra.

„Pe unele le gâdila pe unde nu trebuie”

Mai mult, acuzațiile dure nu s-au îndreptat doar spre Adrian Teocan, ci și spre prietenul acesteia. „Daniel (n.r- iubitul Adrianei Teocan) stătea acolo, pe unele le mai gâdila. Păi, venea la ele și se juca cu ele și le gâdila prin locurile prin care nu trebuia să o facă! Se mai juca cu ele.

Cu mine nu! Unora, printre care și mie, ne mai arăta ce trebuie să facem! Am rămas o dată singure cu el, când Adriana Teocan era plecată cu alte fete mai mari la un concurs. Ne-a arătat ce trebuie să facem”, a mai spus Andra, potrivit aceelași surse.