Protest de amploare în Craiova! Cu contractele suspendate, angajații Filarmonicii cer demisia managerului

0

40 de angajați ai Filarmonicii Oltenia protestează timp de o săptămână în Piața Prefecturii Dolj.  Motivul principal este că personalul artistic și personalul auxiliar de scenă au contractele de muncă suspendate până pe 29 aprilie, neștiind ce urmează mai departe. Liderul de sindicat al angajaților de la Filarmonica Oltenia mai spune că este a treia oară când se suspendă contractele de muncă intr-un an. Totul din cauza pandemiei.

Astăzi a fost prima zi în care 40 de angajaţi ai Filarmonicii din Craiova au protestat în Piața „Mihai Viteazul”. Aceștia acuză managerul de abuz, după ce au fost băgați cu toţii în șomaj tehnic.

Vor continua însă toată săptămâna, zilnic timp de două ore. Mulţi dintre ei se plâng de situaţia financiară. Aceștia au fost nevoiţi să îşi găsească alte joburi part-time, pentru a supravieţui.

„Eu personal, plata împrumutului s-a perpetuat de anul trecut iar acum dorind să fac un credit nu mai pot decât după un an până trece o perioadă de timp de când au fost luate aceste măsuri. Facem cum fac restul artiştilor încerrcăm să găsim alte mijloace pentru a înlocui veniturile lipsă, ne angajăm part time”, spune Dacian Mândru – artist instrumentist.

Oamenii spun că instituția din Craiova este singura Filarmonică din țară care și-a trimis angajații în șomaj de trei ori în ultimul an. Reprezentanții sindicatului au emis și un comunicat prin care își manifestă nemulțumirile și cer înlăturarea actualului manager, Gabriel Zamfir.

„Sufăr enorm de mult pentru că, şi noi ca artişti prin programele pe care le facem, nu mai avem un nivel care să atragem publicul să le satisfacem aşteptările. Nu este în regulă să se întâmple aceste lucruri, oamenii sunt timoraţi, sunt tineri care au depus dosare la bancă să obţină credite şi le-au fost respinse şi nu mai pot şase luni, un an, vor să facă un credit să facă o casă. Dacă nu vor putea să-şi ia credite, cu siguranţă sunt alte orchestre pentru că sunt talentaţi „, a mărturisit și Dorin Măciucă – liderul sindicatului .

 

 

Articolul precedentScrisoarea uimitoare a unei soții pentru amanta bărbatului ei „Bravo! L-ai cucerit”
Articolul următorSurse: Oficialul rus declarat persona non grata de România desfășura „activități de spionaj”