Sistemul imunitar este mijlocul de apărare al organismului împotriva agentilor externi care pot intra in corp si îl pot afecta.

Sistemul imunitar ne apără de diferite virusuri, bacterii si boli, dar poate deveni slăbit din cauza stresului, a unei diete nesănătoase.

Cum îti dai seama că ai sistemul imunitar slăbit?

Sistemul imunitar este construit din retele de celule, tesuturi si organe care lucreaza impreuna pentru a proteja organismul. Aceste celule protectoare sunt leucocitele, adica celulele albe din sange. Acestea au rolul de a ataca agentii care pot imbolnavi organismul. Atunci cand nivelul leucocitelor scade, organismul transmite anumite ”semnale de avertizare” precum:

1.Oboseala-acest simptom poate avea nenumarate cauze,însa atunci când nu are o cauza evidentă,ar trebui sa ne gândim la faptul că este ceva în neregulă cu sistemul nostru imunitar.

2.Gripa, raceala, dureri in gat– Cât de des răceşti? Te doare in gât des? Daca da, atunci e indicat sa mergi la medic si sa-ţi verifici nivelul leucocitelor.

3.Infecţii frecvente-Infecţiile urinare, problemele cu stomacul, gingiile inflamate si roşii sunt semne ca sistemul tau imnitar nu poate face fata agenţilor externi.

4.Răni care se vindeca greu-Pielea este cel mai mare organ al corpului şi este expusă la cele mai multe riscuri. În cazul unui sistem imunitar scăzut, microbii pot cauya probleme serioase la nivelul pielii(deshidratare, modificari ale culorii si iritaţii)

5.Alergii-În cay că nu poţi suporta polenul,praful sau alţi alergeni, s-ar putea ca sistemul tău imunitar să fie de vină.

Semnele deficitului de apărare imunitară apar de obicei în sezoanele reci, începand cu luna septembrie, când crește incidența virozelor respiratorii, a gripei sau a altor viroze. Tot în această perioadă începe și anul școlar, iar copiii pot avea probleme prin expunerea repetată, în perioada de convalescență, la multipli factori patogeni.” explică dr. Simona Farcaș, medic primar medicină de familie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here