Care este ordinea corecta pentru produse de makeup? Reguli pentru un machiaj de baza!

0

Care este ordinea corecta pentru produse de makeup? Reguli pentru un machiaj de baza

Orice femeie isi doreste sa fie atragatoare. Iar una dintre principalele modalitati prin care poate face asta este cu ajutorul makeup-ului. Dar care este ordinea corecta de aplicare a ceea ce numim  produse de makeup? Aflati totul din acest material de pe blogul Danka.

  1. Demachiant

De ce dintre toate tipurile de produse de makeup am incepe cu demachianul? Simplu, pentru ca fara sa ne dam seama raman o multime de urme pe care le numim impuritati. Tocmai de aceea, pentru un ten curat si sanatos, recomandam folosirea produselor de demachiere, atat seara, cat si dimineata, inainte de a aplica stratul nou de machiaj. Credeti-ne pe cuvant, am incercat si nu veti regreta.

Extra tip: dimineata, incercati o demachiere mai usoara, iar seara folositi formule mai puternice: gel sau lapte demachiant. De asemenea, recomandate tot pentru seara sunt si modele de demachiant care elimina inclusiv produsele waterproof. Acestea sunt printre cele mai puternice pentru cosmetice precum mascara sau fardul de pleoape.

2.Aplicarea cremei hidrantante

Intotdeauna dupa demachiere urmeaza hidratarea. Aceasta trebuie sa fie intensa si adaptata tipului de ten al celei care o foloseste. Este de la sine inteles ca nu folosim o crema pentru ten gras, daca noi avem tenul uscat. Si invers.

3.Fond de ten

Printre produse de makeup de baza se numara intotdeauna un fond de ten cu o culoare si o textura adecvata celei care o poarta. Acesta se intinde bine, coborand inclusiv catre zonele „mai putin accesibile”: gat, urechi, baza nasului, zona de deasupra buzelor.

4.Rimel

Aplicam mascara pentru a da volum si alungire genelor noastre. Obtinem in cele din urma o privire seducatoare, daca alegem un produs cu o periuta bun. Pentru un machiaj de zi, recomandam masara de culoare neagra.

5.Ruj discret sau balsam de buze

Daca totusi optam pentru ruj, acesta trebuie sa fie intr-o nuanta cat mai naturala. Daca mergem pe varianta de balsam, recomandam formulele puternic hidratante, cu atat mai mult in sezonul rece, cand se crapa foarte usor buzele din cauza vantului puternic.